Filmkultur

Date Movie

Har ni sett trailern så ska ni veta att det inte blir roligare än så. För i rättvisans namn så…

Har ni sett trailern så ska ni veta att det inte blir roligare än så. För i rättvisans namn så borde någon sparka dem hårt som lät Aaron Seltzer och Jason Friedberg göra den här filmen. Idén att göra en parodi på romantiska filmer må låta som ett billigt knep men som ändå kan ha viss skratt-potential. Fast om all reklam för filmen går ut på att påpeka att den är gjord av två av de sex manusförfattarna till Scary Movie (2000), som i sig är en undermålig film, kan det bara gå åt helvete.
Här får filmer som Mitt stora feta grekiska bröllop, Bröllopsfixaren, Hitch, Familjen är värre och MTVs ”Pimp My Ride” ta smällen när vi får följa hur Julia Jones gör en make-over för att hitta sin drömprins och hittar honom i engelsmannen Grant Funkyerdoder.

Något enstaka fniss kan ha hänt och i sanningens namn så kan man någonstans ana ett par skämt som skulle kunnat bli skojiga. Date Movie är en smörja av människor som inte har en aning om vad som gör bra parodi. De mest infantila filmreferenser kastas i vårt knä och när äckelfaktorn dras upp på oanade höjder vill man bara gör en Eternal Sunshine of the Spotless Mind och radera filmen ur minnet.
Om ni inte har sett de filmer som görs parodi på spelar för en gångs skull ingen roll. Visst så kommer ni inte förstå alls vad de håller på med, så dåliga har de varit på att göra vettiga skämt av det, men filmen blir ändå bara misslyckad för de missar så fatalt med att göra parodin rolig.
Sketcherna bildar tillsammans en salig röra som är så löst sammanfatta att man tillslut inte orkar bry sig i denna smaklösa underbältet-komedin.

Alyson Hannigan är en riktigt söt tjej som gjorde bra ifrån sig i både American Pie och Buffy. Här ler hon så otroligt mycket, i brist av dialog, att man mest tycker synd om henne. Eddie Griffin visade att han kunde vara rolig i Undercover Brother och The New Guy men varför han fortsätter förnedra sig själv med dessa usla roller går över mitt huvud. Annars så har de fått tag på både Fred Willard och Jennifer Coolidge som kan slösa sin talang i onödan.
Frågan är inte vad de kunde ha gjort bättre, för det var ALLT, utan hur man kan misslyckas så fatalt med att göra något roligt. Speciellt när det gäller något så tacksamt som att parodiera vad som redan är gjort. De allra minsta skämt sjabblas bort med sådan inkompetens att vilken tonåring som helst skulle ha gjort ett bättre jobb. Efteråt ville jag bara be mitt biosällskap om ursäkt för att jag dragit med henne till denna film. Vilket jag också gjorde.
Fly Date Movie som pesten.

Betyg 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen