Filmkultur

Meet the Spartans

Regissörerna och manusförfattarna (titlar som jag med förakt spottar på) Jason Friedberg och Aaron Seltzer kunde inte låta bli att…

Regissörerna och manusförfattarna (titlar som jag med förakt spottar på) Jason Friedberg och Aaron Seltzer kunde inte låta bli att även i år ge oss den värsta filmupplevelsen på många år. Inte bara tangerar de sina två tidigare mästerverk i hur förfärligt dålig film kan vara utan lyckas göra något ännu värre. Efter deras styggelser Date Movie och Epic Movie har de allena strypt allt hopp man hade på parodigenren och istället gjort det till en typ av komedi man istället bävar inför.

Meet the Spartans är en komplett rip-off på 300, som i sig var lätt att ha skoja med, men som vanligt så har Jason och Aaron fortfarande ingen koll på vad som faktiskt är roligt. De tycks utgå från antagandet att om du gör en populärkulturreferens så kommer folk att skratta. Inte att referensen behöver göras på ett originellt eller underhållande sätt. Filmen är därför som skriven av ett par tonåriga killar fulla på en sexpack folköl. Handling? Nej tack. Denna förklädda trailer består endast av det ena idiotiska skämtet efter det andra där det tycks räcka med att stoppa in American Idol juryn, Britney Spears eller en Budweiser reklam för att låta filmen få fortsätta. Du behöver inte oroa dig om du inte fattar skämten. De var inte roliga till att börja med.

Även skådespelarna verkar ha börjat inse det då stjärnglansen inte är lika stark som i de två tidigare filmerna. Kvar är bara Carmen Electra som tycks ha en fetisch för kassa parodier. I andra roller hittar vi Sean Maguire som faktiskt är bra som Leonidas även om det inte gör filmen bättre på något sätt, Ken Davitian (Borat) och Kevin Sorbo. Som vanligt så är filmens produktionsvärde inte något fel på, pengar har lagts ned på att uppfylla Jason och Aarons försök till att vara roliga trots den totala bristen på humor.

Under två ögonblick fann jag mig faktiskt le. De räckte bara en handfull sekunder och det tog en timme efter filmen för att komma på vad det var som faktiskt lyckats dra på mina smilband. Så utmattad var min kropp efter denna plågsamma upplevelse som jag genomlevde i ren misstro på vad jag faktiskt såg. Att jag ens skriver om filmen får mig att känna en djup skada på min hjärna, men innan jag börjar elchocka bort mitt minne så är det ändå bäst att varna för denna styggelse som går under namnet Meet the Spartans.

Betyg 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen