Filmkultur

Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death

pulp_cannibalwomen_poster

Nej, du ser inte fel. Det är Bill Maher där uppe i bilden med bästa äventyrsstyrsel. Innan han blev känd för att häckla konservativa religiösa amerikaner så spelade han misslyckad hjälte med stort i ego denna underhållande lågbudgetkomedi av mannen som skrev manuset till Pretty Woman.

En film med titeln Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death och inspelad 1989 kan ju inte vara något annat än intresseväckande. Den är i hög grad det man brukar kalla ”camp”, en medvetet löjlig film.

– They’re an ancient commune of feminists, so radical, so militant, so left of center they… they eat their men.
– Oh, that. Well, if I like a guy, I usually start at –
– They don’t eat their men like that, Bunny.

Cannibal Women skulle närmast kunna kallas för en mix mellan Apocalypse Now och ”Indiana Jones” från feministernas synpunkt. Den lågbudgeterade satiren går på högvarv och inte bara ges vi chauvinistiska militärer, militanta fraktioner av kannibalkvinnor (en mer extrem del av feministrörelsen), men också en stam av män, ”the Donahues” som istället för våld och supande hängiver sig själv åt stickning, matlagning och göra varm choklad.

Titeln till trots är det varken någon sexploitationfilm eller cheesy fantasy Xena-ripoff utan en träffsäker modern satir. Eller ja, satir kanske är att ta i. Jäkligt rolig är den i alla fall.