Filmkultur

A Chinese Torture Chamber Story

A Chinese Torture Chamber StoryUnder Internets tonår i det tidiga 2000-talet så kunde man på Kazaa eller i andra www-vrår hitta en MPEG-fil som kort och gott gick under namnet ”Kung Fu Fucking”. Om du öppnade filen så var det också exakt vad du fick se, en kvinna och en man som var i full färde att idka älskog genom att flyga runt i luften på de mest akrobatiska sätt samtidigt som mannen skrek ut de olika sexpositionerna.

Porr var det inte tal om och för den som gjorde sin research fick reda på att det var ett klipp från filmen A Chinese Torture Chamber Story (1994). En film som är exakt vad det låter som, en otroligt bisarr dramakomedi, full av tortyr, skumt sex och mer tortyr långt innan Eli Roth gjorde tortyrporr till ett allmänt begrepp med sina Hostel-filmer.\r\n\r\nFör att vi inte ska missa vilken typ av film det är så inleds A Chinese Torture Chamber Story med att vi introduceras till de tio mest populära tortyrmetoderna under Ching-dynastin. Kastration, skallöppning, bli flådd levande, you name it. Inte för att det har direkt med handlingen att göra, det är bara en liten försmak.

Sedan kastas vi in i själva handlingen, Little Cabbage och Yang ligger på golvet i en rättegångssal. De är anklagade för otrohet och för att ha mördat Little Cabbages man Gok genom att få hans penis att explodera. Sa jag förresten att Gok hade en enorm erektion? Större delen av filmen utspelar sig sedan i flashbacks blandat med tortyr och de mest fantastiskt udda sexscenerna i filmhistorien.

Tortyrscenerna är mer bisarra än plågsamma att se och filmen i sig härjar utanför banorna av bra eller dåligt – en klassisk udda kuriositet.