Filmkultur

Blood In Blood Out

Blood In Blood Out PosterPå gymnasiet fanns det en film som ”grabbarna” gillade att prata om i de bästa machotermer de kunde (jag gick på IT-Gymnasiet, det var lika macho som ett My Little Pony-cosplay) och det var Taylor Hackfords tre timmar långa latinoepos Blood In Blood Out.

Vi får följa tre chicanos som växt upp tillsammans i samma barrio (stadsdel) och se hur deras liv tar olika vägar. Titeln Blood In Blood Out refererar till initieringsritualen att döda någon för att bli medlem i ett gäng och vice versa, enda sättet att gå ur gänget är att själv bli dödad. Vad är macho om inte det?! Gudfadern kan slänga sig i väggen! Så här överdrivet gangstergrabbigt lyckades de aldrig vara, här är det hysteriskt kul!

Tyvärr släpptes filmen precis efter rasupploppen i Los Angeles, filmbolaget (Disney!) fick panik, döpte om filmen till Bound By Honor och kastade ut den på biograferna för att snabbt glömma bort filmen därefter.

Vill du se latinos och vita wannabes med bara översta knappen på skjortan knäppt och mycket snack om lojalitet, heder och blodsbröder, då är Blood In Blood Out för dig!

Vatos Locos 4-ever!

Är lite kär i denna ack så 90-talstrailern som musiksatts med soundtracket från Rain Man!