Filmkultur

The Adventures of Ford Fairlane

Adventures of Ford Fairlane PosterAndrew Dice Clay spelar rock ’n’ roll detektiven Ford Fairlane i en ensemble som består av en bdsm-fetischistisk Priscilla Presley, en discodansande Ed O’Neill alias Al Bundy, en cockney-snackande Robert ”Freddy Kreuger” Englund och Las Vegas-stjärnan Wayne Newton som sliskig skurk. Om ni inte redan nu lagt en dvd-beställning eller tankat filmen på valfritt sätt så blir jag besviken.

Fairlane har mer attityd än framgång i karriären, popstjärnorna betalar honom i bling bling och koalor men när han blir anlitad att hitta Zuzu Petals och riktiga pengar viftas i ansiktet på honom så kan inte hjälpa att dras in i en härva av intriger. Det må vara handlingen men den är inte så viktig i sammanhanget, filmen är uppbyggd kring Clays stand-up persona och visar upp en sällan skådad orkan av one-liners i filmhistorien.

Andrew Dice Clay är komikern som lyckades bli portad från MTV efter att ha slängt sig med lite väl ovårdat språk under en direktsänd tv-gala. Filmbolaget gillade filmen så mycket att de direkt anlitade regissören Renny Harlin att fixa ihop Die Hard 2 a.k.a. Die Hard: Som ettan fast på en flygplats. Andrew Dice Clay å sin sida försvann snart från rampljuset, till den grad att Henrik Schyffert inte lyckades få tag på honom när han spelade in Dokument: Humor. Nu har Clay emellertid gjort en osannolik comeback och kan synas i en biroll i inte mindre än Woody Allens senaste film – Blue Jasmine. Un-fucking-believable!

Trailern visar alldeles för mycket av filmen men var den enda jag hittade, så se på egen risk!